tisdag 2 februari 2010

Tisdag 2 februari 2010

Hörde på P1 idag att de röd gröna vill ha en statlig bostadspolitik och hårdare regler för ombildning av hyresrätter till bostadsrätter. Bra att det kommer nu och jag tror också det kommer att bli en stor fråga i valrörelsen. Ni kan läsa artikeln här: http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=3414826
Dagen i övrigt har ägnats åt att redigera medlemsmatrikeln för PRO. Dessutom fick jag besök av en av ledamöterna i LH Östbergas styrelse som ville diskutera lite saker i moderföreningen och vad vi kan göra åt det hela. Problemet är detta att i ett av LH:n har förekommit sådan oegentligheter som egentligen skulle polisanmälas omedelbart. Detta är LH Östbergas styrelse helt överens om. Men nu är det så att ärendet är överlämnat till regionen och där är de inte så benägna att anmäla dessa saker som förekommit. Vi står helt oförstående till denna inställning.
Följden kommer att bli, om detta slinker igenom obemärkt så kommer fler LH att följa efter och en viss tendens ser vi redan. Vi tycker det är otroligt viktigt att man ser till att slå vakt om de pengar som betalas ut och att de används på rätt sätt och att det inte är en sammanblandning av kassörens egen ekonomi och föreningens.
För att komma tillrätta med detta så bör utbildningen av kassör stärkas och vara ett krav att man genomgått utbildningen innan man får tjänstgöra som kassör.
Gun anlände vid 22 tiden och under kollen av mästarnas mästare blev det lite tee och en macka

2 kommentarer:

Anonym sa...

Men är det rätt att inte anmäla ett brott?

http://www.bra.se/extra/pod/?action=pod_show&id=94&module_instance=15

Anonym sa...

Så jobbar HGF alltid

annars får ju medlemmarna reda på att deras pengar försnillas.

Inte förstå gången.

Läs protokollen från hgfsydost.se