tisdag 26 januari 2010

Tisdag 26 januari 2010

Idag har vi träffat folkvalda i form av Stadshuspolitiker. Idag var det S och FP som stod på tur. Vi var tre fån LH Östberga 3 från Globen och 2 från Dalen. Vi träffade Teres och Barry för att de sitter i styrelsen för Svenska Bostäder. Vi redogjorde speciellt från ett fall i Dalen och Ätten 1 i Östberga och informerade dem om hur det går till vid ombildningar. De lyssnade och tyckte att det var helt otroligt hur det går till ute i förorterna. Vi vill att de tar upp detta på nästa styrelsemöte som är den 11 februari. Som jag redogjort för tidigare så blir det en helt orimlig situation för hyresgästerna i och med att huvudförhandling i tingsrätten är utsatt till den 18-19 oktober. Vi menar att för allas bästa så borde SB dra tillbaka erbjudandet när så många felaktigheter har begåtts vid en köpstämma.
Efter mötet med S så åkte vi till Globen och mötte FP i form av en före detta ordförande i Familjbostäder. Vi redogjorde för samma saker som för S och tryckte hårt på det etiska och att processen saknar demokratiska former. Han höll med och lovade att han skulle lyssna och fråga och som han uttryckte det så är detta inte bra. På torsdag så möter vi miljöpartiet och lite senare även vänstern och vi tänker framföra samma saker som vi gjort idag. Det är också viktigt att vi träffar alla partier som sitter med i bolagsstyrelserna eller är suppleanter i styrelsen. Vi träffar inte KD eftersom de inte har någon representant någonstans i denna styrelse.
Vi hoppas givetvis att ombildningsprocessen kommer upp ordentligt på agendan nu inför valet i september
Gun är ledig idag så vi fick en härlig kväll framför TV:n med nybakade bullar och etiopiskt kaffe

1 kommentar:

Johan Johanson / Rädda Linjalen sa...

Bra jobbar Kenneth. Det känns nästan lite överkurs att vi måste fortsätta tjata om den uppenbara korruption som förekommit i årtatal kring ombildningscirkusen. Men hellre en gång för mycket än för lite. Någon gång skall väl till och med politikerna vakna upp och inse fakta.

Respect!
Johan / Rädda Linjalen