onsdag 27 januari 2010

Onsdag 27 januari 2010

Idag var det dags för PK prov igen, ingen kö på Stockholms bästa Vårdcentral alltså Lisebergs Vårdcentral. Efter det så var det mycket kontorsarbete. Verksamhetsplan för PRO skall skrivas och jag började ringa runt till de olika ansvariga och inhämta uppgifter om deltagare och hur många gånger de haft verksamhet etc. etc. Ur allt detta skall det då skapas en verksamhetsplan som dessutom skall skickas till stadsdelsnämnden som underlag när vi söker verksamhetsbidrag, så den måste verkligen spegla verksamheten på ett mycket trovärdigt sätt.
Idag ringde jag SB kontor i Skärholmen och diskuterade lokalfrågan för LH Östberga. Jag börjar verkligen känna av behovet av en egen lokal där vi kan utveckla verksamheten i Östberga som just nu går på sparlåga. Alla föreningens saker ligger nedpackade i ett förråd, möten måste hållas hemma hos ledamöterna vid köksbordet. Det känns som vi flyttats långt tillbaka i tiden. Detta med lokal frågan för föreningar måste komma upp på agendan innan allt föreningsliv i förorterna försvinner helt, vilket den är på god väg att göra. Både ombildningarna och bostadsbolagens mindre vilja att släppa lokaler till oss påverkar detta.. Har man då som vi att kämpa mot en fröken Wallin som absolut inte tycker att den lokala hyresgästföreningen har något berättigande så blir situationen ändå svårare. Även om det står tomma lokaler så kan inte bolaget förlora pengar genom att låta oss utnyttja den. Saken är den att förra gången den stod tom så gjorde den det i över 4 år men på grund av att några ungdomar i Östberga brände upp ett dagis så hyrde stadsdelsnämden den lokalen. Nu är ett nytt dagis byggt och inflyttning skedde i december och de lämnar 2 lokaler i centrum varav en skulle vara lämplig för oss. Jag tror inte något företag är intresserat av att hyra dem. Dåliga kommunikationer och ett allmänt dåligt centrum med väldigt få besökare. Så de får väl stå tomma så inte SB förlorar en massa pengar.
Gun anlände vid 22 tiden just när snöstormen började bedarra så det blev en macka och tee och lite slötittande på Robinsson

Inga kommentarer: