torsdag 28 januari 2010

Torsdag 28 januari 2010

Idag träffade vi MP i stadshuset och på samma sätt som förra gången så informerade vi om hur det ser ut vid köpstämmor, hur det påverkar de boende och hur odemokratisk processen är. De lyssnar och tycker att det inte är bra som det ser ut just nu. MP hade en bra poäng vad gäller fokuseringen. De tycker att man i stället för att fokusera på ombildningen så borde man fokusera på "hur" och då trodde MP att man skulle komma framåt. Det kan ligga något i det. Det jag hoppas på är att även MP ställer en massa frågor vid nästa styrelsemöte den 11 februari i Svenska Bostäder och min förhoppning är att de kan komma fram till att ombildningen i Ätten 1 är fullständigt omöjligt att släppa igenom och att SB tar tillbaka erbjudandet omedelbart. Visserligen är det inte julafton den 11 februari men man kan väl få önska i alla fall.
Under sena eftermiddagen träffade ett par st från Östberga och Dalen samt personal från Globen Vänsterpartiet och gav samma information som vi givit de övriga partierna. V har en suppleant i SB:s bolagsstyrelse och mig veterligen så har de yttranderätt. Vi ser fram emot detta möte och att det kommer någon form av resultat av vad vi försökt åstadkomma.
Under kvällen var jag på kyrkofullmäktiges middag i Brännkyrka, det är en middag för avgående och ett välkommnande för de nytillträdda ledamöterna. Vi började med en liten gudstjänst i den gamla 1200 talskyrkan och efter detta lite mingel, lite underhållning med cider och salta pinnar. Därefter var det en komplett 3 rätters middag i stora salen med underhållning i form av körsång och flygelspel av församlingens egna produkter. Vin till maten fick vi köpa för 20 kronor glaset men allt annat bjöd församlingen på. En trivsam kväll med partikamrater och en hel del kamrater från motståndarsidan. Egentligen så är inte partipolitiken så gränsdragande i detta forum utan alla ser nog till församlingens bästa oavsett partitillhörighet.
Gun och jag möttes i porten och i kväll orkade jag ingen nattmacka och tee.

Inga kommentarer: