torsdag 3 september 2009

Torsdag 3 september 2009

En riktig sovmorgon idag innan telefonen gick varm. Information från boende i Ätten 1. De måste begära förlängning av SB för skrivande av köpeavtalet eftersom de inte får lån. Vad detta innebär vet jag inte riktigt hoppas att det är nåt positivt för hyresgästerna i alla fall. Övertalningskampanjen är i full gång för att få de som tackat nej att ändra sig. Riktigt ärligt talat så tror jag inte det hjälper.
Eftermiddagen använde jag mest till att göra klart sånghäftet som vi skall ha på PRO föreningens 45 års jubileum, samt att förbereda kvällens extra stämma i skolan.
Vi från LH Östberga var ute i god tid men ingen öppnade lokalen förrän klockan slagit 19:00 och då skulle mötet ha varit i gång. Nej sägarna var i stor majoritet och stämningen var aggressiv till att börja med som vanligt. Kai-Larsson är ingen mästare på att hålla i ett möte, och han insåg ganska fort att det inte kunde bli någon extra stämma under dessa förhållanden. Som jag berättat tidigare finns det ingen legal styrelse i denna förening eftersom samtliga har flyttat och vi ifrågasatte vem som bjudit in till mötet. Detta fick vi aldrig något riktigt svar på. Två av de mest aggressiva lämnade mötet eftersom Kai-Larsson inte kunde svara på relevanta frågor. För första gången så delade Kai-Larsson ut stadgar och och en boendekalkyl där det var många fel.
Efter mycket snack hit och dit så beslöts det i alla fall att ja sägarna skulle bilda en arbetsgrupp och försöka få upp intresset för ett köp. De flesta nej sägarna lämnade lokalen men vi var ett par stycken nej sägare som satt kvar och lyssnade på deras strategi. De skall knacka dörr och försöka övertyga hyresgästerna hur bra det är att köpa. Om intresse skulle öka skall det hållas en extra stämma den 24 september där man skall utse en styrelse som i så fall kan begära förlängning med 3 månader. Det de inte räknar med är att hela den styrkan av nej sägare som kom idag kommer att finnas på plats den 24 september också även då kommer vi att ha en kraftig majoritet.
Jag har ikväll pratat med vår regions ordförande och bett honom ordna ett möte med ledningen för Svenska Bostäder där vi kan presentera vårt resultat av operation dörrknackning.
Av 96 lägenheter har vi fått ett klart nej av 58 lägenhetsinnehavare vilket motsvarar lite över 60% och detta är en klar majoritet. Ser vi då till den olovliga 2-handsuthyrningen så utgör den ca 15 % av beståndet och hur de ställer sig har vi ingen klar bild av.
Än blåser vi inte faran över men vi är inte lika oroliga längre.
Liten kvällsmacka med frugan och några vänner på nej sidan avslutar denna kväll
Natti

Inga kommentarer: