tisdag 22 september 2009

Tisdag 22 september 2009

Idag var jag på PRO möte i Brännkyrka föreningen och presenterade mig, eftersom jag är deras kontaktperson mot Samorganisationen. Äntligen har föreningen hittat en ny ordförande så nu kommer föreningen att leva vidare vilket kändes mycket bra.
Under kvällen hade vi styrelsemöte i LH Östberga och förvaltaren för området deltog. Vi hade en hel del frågor till henne, en del kunde hon svara på och en del tog hon med sig tillbaka och återkommer. Det var ett mycket givande möte där vi också diskuterade ombildniangarna dels i Östberga men också i Dalen. Även förvaltaren tycker att det har gått alldeles för långt i denna ombildningskarusell. Vi diskuterade en del om det nya EU direktivet som kommer att sätta käppar i hjulet för den hejdlösa lånecirkusen till bostäder. Hoppas det går snabbt att genomföra detta direktiv.
Väl hemkommen så ringer en boende i Ätten 1 och meddelar att han fått ett papper i sin brevlåda, jag blir givetvis nyfiken och åker och hämtar det omedelbart.
Ni kan läsa brevet här:

GE INTE UPP!
SNART SITTER HYRESGÄSTFÖRENINGENS ORDFÖRANDE KENNETH PERSSON MED SVARTE PETTER I SIN HAND.
På samma sätt som djävulen läser bibeln har man läst det protokoll som sänts till dem av Svenska Bostäder. (Röstlängden har lite klotter med sig från Hyresgästföreningen?) Vill man sända i en förfalskning till tingsrätten? Dock finns ett original kvar som saknar klotter!
Den som klarat lågstadiet kan räkna till att 66 ja-röster finns. Det är viktigt att man räknar in fullmakterna som tillika är ja-röster (27 st.).
Nu är det känt att Hyresgästföreningens mål är att förstöra för dem som vill köpa. Kanske kan vi räkna med ett skadestånd från Hyresgästföreningen? Och när vi har klarat av stämningsansökan kommer man att försöka förhindra lagfartsförfarandet. Så agerar nutida Hyresgästföreningen.
Hyresgästföreningen är en politisk förening som styrs av mantrat "ombildning" till att svartmåla personer som vill köpa sin lägenhet och till det yttersta att förhindra processen.
Jag kommer att lägga ut allt material som sänts från Hyresgästförening på Internet. Var och en kan sen läsa om det är kloka personer som uttalar sig eller en samling stoliar.
Vi måste varje månad betala till Hyresgästförening trots att vi inte är medlemmar. Detta är en aspekt av demokrati i Sverige!

P-O Gullstrand

Vet inte om skall skratta eller något annat. Inte mycket är rätt i det här. Det är de själva som skrivit protokoll och fört röstlängden och där kan man klart utläsa att det är 39+1 som röstat ja.
Jag tror inte den som undertecknat brevet vet vad demokrati är för något. I så fall skulle de ha respekterat de som vill rösta nej och inte tvinga sig på och in hos folk sena kvällar för att få dem att skriva på en tvivelaktig fullmakt. Vi i hyresgästföreningen är inte emot bostadsrätter men det skall gå rätt till och det skall vara en majoritet av hyresgästerna som säger ja utan påtryckningar av nej sägarna. Det kallar vi demokrati.
Vi lever i ett fritt land där vi får tycka och uttrycka vad vi vill och sprida vår information men vissa tål inte detta. Och jag tror inte Ätten 1 klarar av att spela Svarte Petter med Hyresgästföreningen

Inga kommentarer: