måndag 7 september 2009

Måndag 7 september 2009

Jag är förvånad för det motstånd som finns mot ombildningen i Familjen 1. Idag så ringer 3 hyresgäster och ber oss komma med fullmakten så att de kan skriva på. Ingen blir ju gladare än jag men givetvis undrar jag vad som hänt. Sonen som ringer berättar hur styrelsen igår försökte tvinga hans mamma att skriva på en ja fullmakt. Det gick så långt så att sonen blev förbannade och slängde ut de 2 representanterna Mannen som ringde förklarade att de hade försökt övertyga honom att det skulle bli billigare att bo och att det var över 60 % som var för ett köp. Också här blev det ordväxling vilket slutade med att han också bad dem försvinna från hans dörr. Jag tror nog att man måste vara trevlig och ha argument för att få någon intresserad av att köpa. Jag är i dag glad över att vi knackade på varenda dörr och diskuterade med hyresgästerna vad det innebär att ombilda en fastighet. Därav tror jag också att vi fick en sådan enorm respons för våra nej fullmakter.
Under kvällen var jag på måndagsklubben på Hyresgästföreningen i Globen och lyssnade på Anders Lago och Erik Langby. Ett mycket intressant ämne där det både talades om flyktingpolitiken, bostadsbyggandet och vad övriga kommuner skulle kunna göra för Södertälje.
Anders Lago är en av mina favoriter och han fick stora applåder när han talade om att i Södertälje var det inte aktuellt med några ombildningar av allmännyttan. Erik Langby hade lite svårt att låta trovärdig när han berättade att det inte fanns någon allmännytta i Nacka där han är kommunalråd. Hantyckte att det var en bra mix med de privata värdar och bostadsrätter i Nacka, men det är kanske därför de inte kan ta emot några flyktingar. Vad Södertälje tar emot under 2 veckor tar Nacka emot på ett helt år. Det är dag att vi lättar på trycket för Södertälje och framförallt måste regeringen se till att handläggningstiderna kortas med flera månader och att tiden från asylsökande tills de kommer till egenförsörjningg minska åtminstonde från nuvarande 7 år till 1 år. Inte konstigt att försörjningsstödet ökar med över 16 % det här året.
Regeringen måste också se till att det byggs fler hyreslägenheter och billiga sådana så att ungdomar har råd att hyra dem.
Så snälla regeringen lyssna mer på Anders Lago för han har mycket bra idéer i dessa frågor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var en ny vinkel detta med nejfullmakt. Intressant att se hur det tas emot. Fullmakter borde ju inte få förekomma i den utsträckning det gör idag,tror knappast alla ombildningar skule gått igenom utan fullmakter. Kan vara okej om man verkligen inte kan närvara och att man bara får företräda några enstaka, inte hur många som helst och så borde det förstås vara både ja el nej. Håller definitivt med linjalen och hgf att regelverket bör göras om.
Vet att det jagades fullmakter här också efter att vår köpstämma vart flyttad fr 10 till 24 aug. Fick höra det av grannar.
Nästa vecka har 3 veckor gått så vi får hoppas vi får ut alla handlingar..jobbigt m väntan ibland.

anna