onsdag 26 augusti 2009

Onsdag 26 augusti 2009

Efter tårta och kaffe på morgon firade vi min frus födelsedag med goda vänner. Men omedelbart började telefonen ringa från oroliga hyresgäster i våra fastighet sedan de läst brevet som konsulten Torsten Kai-Larsen skickat ut till alla för en gångs skull. De flesta reagerade på att det inte finns en styrelse. Trots detta så är det styrelsen som skickat ut kallelsen till den extra föreningsstämman. Alla inser ju att det är konsulten som driver ombildningen i egen regi. Efter stämningen från Brf i Nacka så behöver han väl pengar för att kunna betala skadestånd. Vi har idag också hunnit med att dela ut publikationen "Fritt fram för fusk" som hyresgästföreningen regionalt tagit fram tillsammans med Rädda Linjalen. Vi har delat ut den till alla hyresgäster på Slättåkragränd och Kinnaredsgränd. Hoppas att alla läser den och inser hur odemokratiskt det här med ombildningar är. Det saknas klara och tydliga regler och detta borde Stadshuset reglera omedelbart Men den politiska viljan finns tydligen inte.
Efter lunch fick jag tag i förvaltaren för vår fastighet och gick igenom boendelistan där det är många felaktigheter. Namn som saknas, hyresgäster som avflyttat. Vi håller på att gå igenom alla boende för dels få ett begrepp om hur många som hyr ut i andra hand, och resultatet ser skrämmande ut redan nu och ändå har vi bara kollat av hälften av de 96 lägenheterna Vi knackar dörr och informera om reglerna som gäller vid köp av sin lägenhet och vilka skyldigheter som krävs av den eventuella styrelse som kommer. Vi ser med tillförsikt fram emot den extra stämman den 3 september där vi kommer att vara starkt representerade från hyregästföreningen.
Under eftermiddagen hade jag också ett samtal med journalisten på Hem & Hyra och berättade om det senaste sabotaget som inte bara drabbade mig utan 2 till i styrelsen för LH Östberg plus en helt oskyldig hyesgäst som också fick sina ComHem kablar avklippta av någon sabotör. Hoppas innerligt att det kommer en ordentlig artikel i tidningen om vad girigheten från ivriga ombildare ställer till med. Men detta är ju en avart när motparten saknar argument och när man vet att man medvetet fuskat vid köpen. Det finns inte en Brf i Östberga som gått rätt till och detta på grund av att regler saknas och att bostadsföretagen inte kontrollerar ordentligt de inskickade dokumenten.
Hoppas att Linjalen får ett rungande NEJ under morgondagens stämma liksom de fick i Aspudden.
Efter en härlig middag på restaurang Hjälmaren med min fru så hann vi med att tala om hur länge vi står ut med dessa trakasserier. Men eftersom vi lever i ett fritt land där alla skall ha möjligheten att tycka vad den vill så tänker vi inte ge efter för dessa gemena påhopp.
Länge leve hyresrätten

Inga kommentarer: