måndag 31 augusti 2009

Måndag 31 augusti 2009

Vi tackar Linjalen för de glada tillropen, det kan behövas i den allmänna ombildningscirkusen.
Var lite dålig i går, därför ingen blogg utan får skriva allt i kväll istället.
Övriga styrelsen avslutade operation dörrknackning under gårdagen och det visar sig att vi nej sägare har en klar majoritet. Dessutom har vi upptäckt allt fler som hyr ut sina lägenheter olagligt här i våra hus. Men kanske inte så konstigt, jag har fått 3 boendelistor av SB och i alla 3 har det varit många fel. Det verkar som att SB inte har någon kontroll överhuvudtaget vem som har kontrakt på lägenheterna
Allt fler gånger läser vi om stämmor där det är bara 1 och 2 rösters övervikt för ja sidan, när man väl kontrollerar allt så blir det i stället ett övertag för nej sidan. Trodde vi, men regionens juristavdelning har inte kapacitet för att klara av all dessa stämmor. Tycker att man borde ta in mer folk på den avdelningen så att alla kan få den hjälp som behövs, och framför allt måste det skapas en policy hur juristerna skall agera. Numera är det upp till var och en på avdelningen vad som skall hända. En annan sak är att Regionskontoret är fullständigt överrumplade av alla fall som kommer in. Detta tyder på en bristande planering och tillsättande av erforderliga resurser i rätt tid.
Vi har inte hört någonting från Regionen eller vår moderförening om deras säkerhetstänkande och vad de kan hjälpa oss med. De drabbade står helt ensamma i denna situation och detta har drabbat styrelsen i LH Östberga där en styrelsemedlem har begärt "time out". Detta på grund av att regionen inte ställer upp på de lokala förtroendevalda. Om detta fortsätter så kommer organisationen att rämna från botten.
Det har varit mycket bostadspolitik i media senaste veckan och om fusken vid ombildningar, men ingen i stadshuset reagerar. Jag tycker nog också att HGF skall vid varje möte med allmännyttan ta upp dessa frågor gång på gång på gång. Redovisa gärna också öppet vad som kommer fram i dessa kontakter med allmännyttan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har jag inte följt din blogg ordentligt så du kanske redan har skrivit det nånstans. När har ni köpstämma el har ni redan haft det?
vet du hur lång tid det ska ta innan man får ut alla handlingar fr en köpstämma?
hälsar anna fr skarpnäck

Kenneths Östbergablogg sa...

Tack för frågan
Vi har inte haft köpstämma och jag tror inte det kommer att bli någon heller.
Alla handlingar skall var tillgängliga 3 veckor efter stämman har hållits

Anonym sa...

Tack för snabbt svar. Vi hade köpstämma 24 aug och tyvärr vart det ja,men endast med några få rösters mariginal och det var många röster via fullmakt. därför känns det viktigt att kolla upp.

anna

Kenneths Östbergablogg sa...

Hej
Ett tips till Dig.
Gå till skatteverket och ta ut en folkbokföringslista så ni kan kontrollera när Ni får tag i protokoll, fullmakter och röstlängd. Begär handlingarna skriftligen från Brf. Om Ni inte får dem gå till fastighetsägaren som är skyldig att lämna ut dem liksom BRF.

Kenneth