lördag 29 augusti 2009

Lördag 29 augusti 2009

Idag fortsatte operation dörrknackning och utdelning av informationsmaterial om Hyresgästföreningen, men framför allt om ombildningen som är på G.
Hittills bara 2 som klart sagt att de vill köpa och då för att tjäna pengar. De var förstås inte glada men absolut inte otrevliga mot oss. Men många hejade på oss och många prata om hur oroliga de är. Många menar om det skulle bli en ombildning så är de tvungna att flytta härifrån. Vi har också upptäck hur mycket 2:a handsuthyrningar som förekommer i vissa hus. Men vi vet ju att SB ägnar inte så stor tid åt detta problem, vi anmäler vilka lägenheter vi vet om att det sker och sedan händer ingenting. Vi har också fått frågor som SB egentligen borde upplysa om, frågor typ var man kastar grovsopor och liknande. Tvättstugan är den som genererar flest frågor, så behovet är stort av information till hyresgästerna och då inte bara på Svenska. Samma sak gäller Hyresgästföreningens material borde finnas på fler språk då tror jag vi skulle kunna få med väldigt många invandrare i det områden. Det är faktiskt riktigt trevligt att knacka på varje dörr, överraskningar som man inte trodde skulle inträffa. Har blivit bjuden på mat hos en familj, kaffe hos en annan och det blir ju ofta trevliga samtal i samband med mat och kaffe även om det kan vara lite språkförbistring
Kvällen ägnade min fru och jag åt Finnkampen något som vi aldrig missar.
Rekordtidigt lägger jag ut bloggen och går till nattvila för att orka med slutfasen av dörrknackningen i morgon

1 kommentar:

Rädda Linjalen sa...

Ni verkar jobba på ett bra. Även vi blev väldigt positivt överraskade över hur trevligt det var att knacka dörr. Man träffar på många rädda människor som sitter hemma och försöker förtränga alltsammans.

Alli vi i Rädda Linjalen håller tummarna för er. Kör hårt o hjärtligt lycka till!

Johan Johansson / Rädda Linjalen