torsdag 7 maj 2009

Tosdag 7 maj 2009

Vår äldsta medlem ringde idag igen hissen är fortfarande trasig och nu är det 1 vecka. Ringde förvaltaren och frågade vad som är på gång och hon visste som vanligt inte mycket om det hela. Ringde då boutvecklingsenheten och begärde en lokal förhandling om hissarna på Kinnaredsgränd 45 och 25. Tycker att hyresgästerna skall få en skälig ersättning före utebliven utnyttjande rätt, det har ju gått bra inne i stan så det borde går bra här med. det är ju så när fastigheterna är intresseanmälda så gör SVEBO endast akut reparationer. Dessa 2 hissar som nu krånglar har varit föremål för utbyte under flera år men den här ut försäljnings hysterin kom emellan
Vår jurist har nu skickat ett rek brev till föreningen Svärdsidan 1 och påtalat att alla hyresgäster har rätt att läsa stämmoprotokoll och fullmakter. Enligt hennes mail så är hon också villig att gå vidare i detta ärende med handräckning från Kronofogdemyndigheten och därtill en rättegång. Hon skulle kolla med sin chef så att inte hyresgästen behöver betala någonting. Äntligen börjar vi komma någonstans, hoppas bara att det blir grönt ljus hela vägen.
Under kvällen var jag bjuden på grillparty och valupptakt till arbetarkommunens nya ordförande i Bandhagen. Det var mycket folk som kom och sparkade igång valkampanjen med en grillkorv och lite vin. Det är en skön optimism hos alla man möter inom partiet och det är längesedan det kändes så. Mest roligt att det är så många unga människor som är engagerade och inte bara vi gamlingar. Det blir mycket spontana diskussioner när man träffas under de här formerna. Valstugecentrum i Gubbängen är nu klar för användning och skall användas inför alla 3 valen och kommer att bemannas av frivilliga den mesta tiden. Om det skall bli vinst 2010 så gäller det att ligga i utav bara den.
Godnatt

Inga kommentarer: