tisdag 28 april 2009

Tidag 28 april 2009

Idag var det full fart Under kvällen skulle vi ha mötet med Kristina Alvendal och Stadsbyggnadskontoret. En massa information skulle tas fram, mejllistor etc. Man väntar ju alltid till sista minuten att göra det som skulle kunna ha gjorts för en vecka sedan.
Mötet skedde på Årsta Folkets Hus i teatern och det kom ungefär 200 personer. Kristina fick in leda eftersom hon var tvungen att lämna strax efter 8. Hon höll ett ca 15 min långt anförande om Stockholms utveckling och varför det skall byggas på Årstafältet. Efter det så släppte moderatorn Anders Carlberg in åhörarna med frågor. Det var väldigt många frågor så de som skötte micarna fick ordentlig motion denna kväll. Tydligen är det så att detta berör mycket folk, för vi hade besökare från innerstaden, Östermalm och Kungsholmen och det är ju skönt att engagemanget växer för det behövs. Många är inte emot själva byggandet utan det som de vänder sig emot är demokratiprocessen som i det närmaste verkar helt obefintlig. En sak som Kristina lovade var att vi skall få ett informations kontor i Årsta och bara detta är en framgång. Hon lovade också att det skulle bjudas in till ett nära samarbete i frågorna kring Årstafältet.
Det framkom också från stadsbyggnadskontoret att de tittar på hur de skall lösa Östbergas urusla kommunikationer och hur vi skall få en bättre anknytning till Årsta och inte bli den bortglömda ö som vi är nu.
När man lyssnade på Kristinas inledningstal så var jag när på att säga att så skulle jag också vilja ha det. Men jag vet ju att vad hon säger och vad hon menar år två skilda saker. Jag litar aldrig på en politiker, för från födseln så talar de med kluven tunga så även Kristina.
Efter mötet träffades vi på Restaurang Hjälmaren och åt lite så vid hemkomsten blev det ingen kvällsmacka och tee

Inga kommentarer: