tisdag 24 mars 2009

Tisdag 24 mars 2009

Idag har telefonen verkligen gått varm. Flera på Ullaredsgränd hör av sig angående att hyresavierna inte kommer ut i rätt tid,och att det är felaktiga belopp. En del betalar hyran till Östberga Bostäder och en del till någon i Uppsala och de har inte fått något nytt kontrakt sedan husen ombildades till bostadsrätter. Så det gamla kontraktet måste ju gälla så länge inget nytt är skrivet. Vi måste se till att ordna ett möte med hyresgästerna i den föreningen, eftersom de är så oroliga för vad som skall hända, men detta klara inte LH Östberga ensamma utan behöver hjälp från regionen. Brf har dessutom brutit upp hyresgästers källareförråd och flyttat deras grejor till Södertälje och det kan väl knappast vara juridiskt rätt. Det är såna saker vi måste reda ut tillsammans med medlemmarna
En som vill bli husombud ringde idag och meddelade att föreningen skulle undersöka om hyresgästerna i hennes hus ville ha henne som husombud. Märklig inställning till en engagerad person som man borde ta vara på istället.
Flera hyresgäster på Slättåkragränd hörde av sig idag och undrade varför vissa inte får information från styrelsen i bostadsrättsföreningen. Jag tror att de medvetet undanhåller information till de som de vet är NEJ sägare i den tokiga ombildningsprocessen. Vi håller på att arbeta fram ett utskick och hoppas ha det ute till kommande helg.
Under kvällen var jag på kvartalsmöte i Brännkyrka-Hägersten för alla aktiva LH och husombud, riktigt mycket folk faktiskt och det förvånade mig. Nya styrelsen presenterade sig och arbetsfördelningen i styrelsen ser mycket märklig ut, och det var som ett husombad sa under kaffet att här är det verkligen inbördes beundran som gäller. Jag är böjd att hålla med.
Mötet var mycket splittrat och ingen som verkligen tog tag och höll i mötet, verkade närmast som de var oförberedda på detta möte, och som vanligt så lovas det att information skall spridas men det har vi hört i flera år och det ser lika dant ut fortfarande. Vi får väl vänta och se vad som kommer ut av det hela.
En liten macka med kakao fick det bli för kvällen

Inga kommentarer: