onsdag 18 mars 2009

Onsdag 18 mars 2009

Under förmiddagen var vi och köpte en ny cykel vid Hornstull åt frugan så vi kan göra gemensamma utflykter i sommar.
På eftermiddagen hade jag lite fotvård i Liseberg och sedan skyndsamt hem och förbereda mötet inför kvällen.
Matsalen i skolan var fullpackad och representanter för Stadsbyggnadskontoret redogjorde för byggnadsplanerna enligt det vinande förslaget Arkipelag. Motståndet mot byggande verkar vara ganska stort och staden har stora problem med informationssidan i det här projektet. Dessutom har man mycket bråttom och räknar med en första etappbyggstart redan 2011. Men det kan knappast vara aktuellt eftersom det blir många sakägare som kommer att överklaga. Här kan Ni läsa allt om det Nya Årstafältet:
http://www.stockholm.se/-/Nyheter/Trafik--Stadsmiljo/Sa-ska-Arstafaltet-utformas/
Staden är dessutom inte helt ärliga mot oss boende i Östberga, saken var ju att vi skulle integreras med Årsta och staden, men vi kommer att bli mer avskärmade än nånsin enligt förslaget. Staden är dessutom inte så tända på att upprätta ett informationskontor i Årsta som vi kräver. Detta innebär ju att en del av demokratin försvinner eftersom folk inte har ett ställe att gå till för att hämta information.
Tanken var ju att man skulle bygga på marken där man grävt ned elledningarna och med detta lovade man att inte bebygga Årstafältet. Detta löfte gäller tydligen inte längre. Mickael Söderlund drog ju igång hela den här processen men han har ju försvunnit. Det kommer att bli många turer om detta fält.
Varför inte bygga på Bromma flygfält först innan man förstör den första anlagda parken som skett under 100 år och just på södra sidan av stan. Tur det är val 2010 och denna fråga måste lyftas fram i valrörelsen. Detta skulle vi kunna vinna många röster på här i söderort.
En liten macka och tee och sedan kudden

Inga kommentarer: