måndag 2 februari 2009

Söndagen den 1 februari 2009

Idag har det varit en familjedag med både vänner och barn och barnbarn. Trevligt värre och många heta diskussioner om både hyresrätt och bostadrätts frågor.
På eftermiddagen var det så dags för styrelsemöte i Östberga S förening. Vi hade en del nomineringar att ta hand om både till arbetarkommun och till kongressen samt till kyrkofullmäktige. Vi beslöt att vi skulle stödja Veronica Palm till ordförande i arbetarkommun och det var enhälligt. Till kongressen nominerade vi Ahre och Linnea vilket jag tycker var ett bra val. Själv är jag nominerad till kyrkofullmäktige i Brännkyrka. Vi hade också lite diskussion angående klimatmötet som vi anordnar den 4 februari i Östbergaskolans matsal klockan 19:00 med Anders Ygeman. Vi kallar det 6 grader varmare - spelar det någon roll!
Hoppas att det kommer mycket folk och att det blir en diskussion om stadens grönområde m.m.
På kvällen var vi bjudna till en granne som fyllde 35 år och de bjöd på både smörgåstårta och prinsesstårta. Även där blev det en del diskussioner angående den hårda attityden mellan tonårsungdommar i Östberga. Det är nämligen så att det verkar vara flickorna som utmärker sig mest här i området. Språket och attityden har förändrats, speciellt så mobbas de svenska tonåringarna av någon anledning. Förslagen är många i området, men tyvärr så har inte ungdomarna någonstans att hålla till vissa tider. Ungdomsgården är inte öppen för de som fyllt 18 år och öppettiderna är inte så värst bra. Dessutom är fritidsgården såld från och med den 1 juli i år och då återstår det att se vad som händer. Vi har gått in med en skrivelse till stadsdelsnämden och påpekat att det inte finns några lokaler för föreningar och likande nu när nästan allt är sålt i Östberga. Detta var väl inte meningen vid alla ombildningar, eller var det?
Så ikväll blev det inget tee eller macka i hemmets lugna vrå som brukligt

Inga kommentarer: