måndag 2 februari 2009

Måndagen den 2 februsri 2009

Förmiddagen fick jag ägna mig åt affischering, eftersom en del rivs bort av våra motståndare.
Efter lunchen ringde en medlem som är hyresgäst i en nybildad Brf och undrade varför hon betalade hyran till Östberga Bostäder AB och hennes granne som också är hyresgäst betalar till ett företag som heter ISS. Kan var det att hon lurats att skriva på ett kontrakt med Östberga Bostäder AB som har köpt en hel del lägenheter i den här föreningen. Hon säger att hon inte gjort det, så jag bad henne komma över med sitt hyreskontrakt så får vi se hur det står till med hennes boende.
På kvällen bar det i väg till Globen området och måndagsklubben på Hyresgästföreningens kontor där. Det var information om den Bostadspolitiska plattformen som region Stockholm tagit fram.
Första gästtalaren var en representant för Stockholms fastighetsägare och motvikten var en representant för Rädda Hyresrätten. Två intressanta talare, men diskussionen och frågorna efter blev inte så intensiva som jag hade trott. Det talades inte så mycket om ombildningarna, inte heller hur kommunerna brandskattar bostadsbolagen genom sina höga vinstuttag. Mycket gnäll från privata fastighets sidan att man gjorde för liten vinst på sina fastigheter, vilket inte stämmer. Vilket Marianne från södermalm talade om för honom.
Det talades inte så mycket heller om hur man skall kunna bygga billigare hyresrätter i framtiden, och inget om hur de hemlösa skall kunna få en bostad.
Vi i föreningarna har möjlighet att fram till den 16 februari lämna våra synpunkter Vi var fem stycken från styrelsen i LH Östberga och bara det var roligt att vi kunde gå gemensamt på detta trevliga möte. Vi fick också möjlighet att hälsa på både P-O och Terje. Det enda tråkiga ikväll som Evy uttryckte det var att det inte fanns lite mackor och pålägg som det brukar vara.
I bilen på vägen hem så tyckte alla ändå att en bostad till rimligt pris är en social rättighet, eller som vi säger i Östberga Hyresrätt-Allemansrätt
Väl hemkommen nästan samtidigt som frugan så avslutar vi kvällen med lite klappgröt

Inga kommentarer: