tisdag 3 februari 2009

Tisdagen den 3 februari 2009

Förmiddagen ägnade jag åt att förbereda mötet i morgon kväll i Östberga S förening. Var och köpte frukt och saft som vi tänkte bjuda på, gjorde lite kopior på mtrl som vi tänker dela ut efter mötet. Letade lite förtvivlat efter något vi kunde ge till vår talare Anders Ygeman, ringde Ahre och fick lite hjälp av honom. Så det får bli en överraskning vad han fixat fram.
Eftermiddagen ägnade jag mig åt att skriva lite protokoll och göra klar en verksamhetsplan och en verksamhetsberättelse. Vips så var det sen eftermiddag, ibland springer tiden alldeles för fort.
Under eftermiddagen talade jag också med vår förvaltare i Östberga, för vi undrar när de skall byta de återstående 4 hissarna, som enligt EU "lag" skall vara utbytta senast 1 januari 2010.
Vi vet att pengar är avsatta för ändamålet men vi har inte sett någon tidsplan. Hon lovade återkomma fortast möjligt.
Nu börjar också fiberlinorna vara indragna i samtliga hus här så nu väntar vi bara på att installation skall ske i lägenheterna. Såvida de inte stoppat det också på grund av intresseanmälan. Ingen kan svara på den frågan, inte ens IT avdelningen ute i Vällingby, määärkligt.
Allt underhåll är ju stoppat totalt i de här husen. Det märks tydligt när man ringer bovärden och anmäler fel på ljus, hiss eller annat. Man måste ringa flera gånger och oftast tar det mycket lång tid innan fel blir åtgärdade. Sandning, snöskottning har blivit väsentligt sämre, liksom tillsynen i grovsoprummen. Personalen minskas ju också, så nu finns det 1 bovärd och 1 miljövärd för de hus SB har kavar i Östberga. Dessa 2 skall serva ca 550 lägenheter i 15 huskroppar.
Tuffa tag för personalen som inte är så glada åt eländet.
Lite slötittande på TV fram till att frugan anlände hemmet vid 22:30 tiden. Tee och en lite macka och lite snack om dagen

Inga kommentarer: