lördag 7 februari 2009

Lördagen den 7 februari 2009

Det är förjäkligt att hyresgäster som jobbar mot ombildningarna och företroendevalda blir attackerade av ombildningsivrarna. Vi har sett allt detta i Östberga både med nattliga telefonsamtal, publikationer sprids över hela området. Bilar som blir förstörda.
Men inte har regionen reagerat på detta innan, skönt att det äntligen vänt. Regionen måste ta på sig ett stort ansvar som inte går vidare med dessa vidriga påhopp. Man går ju inte ens vidare med direkta felaktigheter som begåtts på stämmorna. Ta bara Ahres fall, en nejsägare och långvarig medlem i LH Östberga, han fick sin bil förstörd, och enligt papper som Uppdrag Granskning plockade fram inför TV programmet i november så hade han röstat "JA". Alla bevis finns, men vad gjordes. Den tiden var det endast P-O som jobbade stenhårt mot ombildningarna och försökte göra allt som stod i hans makt, men som vanligt juristerna på regionskontoret lever i sin egen värd. Ibland har jag undrat vem som betalar deras lön? Det hela beror ju mest på att organisationen inte är bra, tjänstemännen går sina egna vägar och ledningen tycks inte ha kraften att tämja dem och försöka få dem gå i takt med vad medlemmarna vill
Detta ser vi också i förhandlingsdelegationerna, där regions anställda har en helt annan uppfattning än vad delegationens ledamöter har.
Därför är det kanske inte så konstigt att mellan 30-40 % av ledamöterna är frånvarande på förhandlingsmöten.
Jag är helt emot ständiga omorganisationer, men när det gäller Hyresgästföreningen skulle jag vilja se en hel del förändringar. Det räcker inte med att ha en väl fungerande websida, sprida information om det kommande nya hyressättningssystemet. Utan det gäller att kunna ta hand om medlemmarnas önskemål likväl som hjälpa de lokala föreningarna i viktiga frågor.
Kundservicen som den fungerar idag är närmast ett skämt, dagligen får man samtal om hur de skickas vidare och inte får något egentligt svar, får de något svar så är det "detta kan vi inte hjälpa Er med".
Jag har förståelse för Ahre med flera som tappat förtroendet och går ur Hyresgästföreningen.
Ikväll blev det en ordentlig macka och tee så man slipper bli väckt av ambulanspersonalen

Inga kommentarer: