torsdag 8 januari 2009

Torsdagen den 8 januari 2009

Ikväll var det möte om Årstafältets utbyggnad. Politikerna har ju utlyst en arkitekttävling och kommer snart att utse en vinnare av denna tävling.
Demokratin i de här frågorna blir allt sämre, man kommer att strunta i programsamråden, man förkortar remisstiderna och tydligen kommer det inte att bli någon utställning i Årsta för allmänheten. det har i alla fall beslutats att alla föreningar i hela södra Stockholm skall bjudas in till ett möte med Kristina Alvendal i Årsta Folkets Hus förhoppningsvis i maj månad. Vi skall också försöka få Stadsbyggnadsnämnden att hålla en ordentlig presentation av det vinnande eller de vinnande förslagen i tävlingen också detta i Folkets Hus. Sittande regim har tydligen väldigt bråttom i detta ärende, allt skall tydligen vara klart under år 2009 och framför allt före valet 2010. Alla runt fältet är emot en ny stadsdel på Årstafältet, däremot är vi inte emot att viss byggnation sker på fältet men efter ordentliga utredningar där folket har fått säga sitt i denna fråga. Vi tror inte bostäder på denna gamla sjöbotten kommer att bli prismässigt konkurenskraftiga. Produktionskostnaden blir alldeles för hög.
Det bästa vore om Årstafältet fick bli den landskapspark som beslutades för ett antal år sedan. Södra Stockholms lunga och till glädje för många på södra sidan av stan

Inga kommentarer: