torsdag 18 mars 2010

Torsdag 18 mjars 2010

På morgon idag så ringde en 85 årig orolig dam som blivit lovad en evakueringslägenhet under stambytet. Hon bor alltså i en ombildad fastighet och föreningen är inte särskilt intresserade av att hjälpa till. Men idag efter ett mycket långt samtal med dem så fick vi fram en lägenhet till damen ifråga. Jag ringde förhandlaren för Östberga och frågade om de förhandlat något om detta stambyte, men så var inte fallet och det skall bli roligt att följa den processen framöver.
Brf Farfadern hade ett möte i veckan där de meddelade att hyreshöjningen för hyresgästerna skulle bli 710 kronor plus 1.39 %. Detta utan att det är slutförhandlat och detta skulle enligt föreningen träda ikraft omdedelbart utan att stambytet m.m. är genomfört. Med diskussioner med förhandlaren så säger hon att det inte kommer att utgå någon ersättning under tiden man inte kan utnyttja lägenheten fullt ut utan man skjuter fram hyreshöjningen i stället och det är den kompensation som hyresgästen får.
Detta tycker jag är ett magert resultat som förhandlarna visar upp. Förhandlaren visar också en otrolig arrogans när jag vill ha en kopia på alla förhandlingar som skett i Östberga, svarar att enligt stadgarna så går inte detta. Beror detta på att de inte vill visa upp vilket dåligt jobb de gjort. Hon säger dessutom att det bara är husombuden som kan ta del av detta och får ständig information, detta är ju märkligt när vi i Östberga har 1 husombud och det är i en helt annan fastighet. Under vårt styrelsemöte ikväll så undrade vi alla vad som döljer sig bakom denna mörkning.

LH Styrelsemöte
Sedvanligt möte där ekonomin tog stor plats. Vi har lyckats få pengar från SB snabbt tack vare vi inte väntat på regionens utskick till SB utan skickat alla handlingar direkt till handläggaren på SB, och därmed tjänat flera månader. Vi diskuterade projekt Samba fotboll och hur vi skall presentera hyresgästföreningen för dessa ungdomar som ju är våra framtida medlemar. Vi beslutad också att skänka 2 tusen kronor till hjälp till den skola vi stöttat under 3 år, och det kändes helt riktigt eftersom den ligger i Conception och väldigt nära epicentrum för jordbävningen. Det kommer att hållas ett insamlingsmiddag i Sjöängsskolan på Söndag mellan 15-19 och Ni är hjärtligt välkommna. Vi beslutade också att göra en konferensresa och under denna bjuda in någon från regionen som kan fördjupa vår kunskap i Stockholmsmodellen.
Ett trevligt och gemytligt möte där vi också drog upp strategin för vår moderförenings årsmöte den 23 mars

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag bor som hyresgäst i farfardern och har fått en lapp ang. hyreshöjningen som blir 710:- för tvåor och treor, 780:- för fyror som träder i kraft månaden efter att arbetet i respektive lägenhet färdigställts. Har lappen hemma som är signerad av Cathrine Ripman från hyresgästföreningen. Ta reda på lite fakta innan du skriver.....

Kenneths Östbergablogg sa...

Hej
Då vet Du kanske också att det inte är färdigförhandlat enligt Ripman och det är inte alls alla hyresgäster som fått det brevet som Du talar om. Dessutom tycker jag det är tråkigt att Du är anonym och tydligen inte törs fronta med namn