torsdag 8 oktober 2009

Torsdag 8 oktober 2009

Idag hade Ätten 1 delat ut en ny information till sina medlemmar. Som vanligt så namnger de som lämnat in klandran mot stämman men de skriver inte under utskicket.
Ni kan läsa det här in under:

Information från Brf. Ätten 1.

Vi vill meddela Bostadsrättsföreningen Ätten 1 medlemmar att Svenska Bostäder, som har godkänt föreningens stämmohandlingar, anser att de måsta avvakta tingsrättens beslut innan de kan gå vidare med affären.
Anledningen till detta är den stämningsansökan som våra grannar, Ernst Karlsson, Ruth Montecinos, Carina Eklund, Rolf Dahlén och Tarja Aroketo lämnat in till Tingsrätten.
Ombud för personerna ovan är två jurister från Hyresgästföreningen, de för deras talan och Hyresgästföreningen betalar för detta.
Föreningen behöver en jurist som är van och har kunskaper inom detta område. Att vi vet att det är ordning på föreningens handlingar papper hjälper inte i detta fall för vi vet att föreningens motståndare skyr inga medel. Hyresgästföreningen vet att bostadsrättsföreningen inte har några pengar till ett ombud. Men vi, föreningens arbetsgrupp, interimsstyrelsen och vår ombildningskonsult jobbar på att lösa frågan och återkommer till er så snart vi har något att rapportera.
Vi är arga, besvikna och har svårt att förstå att Ruth Montecino, Carina Eklund och Ernst Karlsson som personligen var med på stämman, inte kan respektera sina grannars vilja. Var och en av oss som har tänkt köpa sin lägenhet förlorar mycket pengar varje månad som går innan vi kan tillträda. Vi förlorar mycket pengar på grund av att de fem grannarna driver en politisk fråga på bekostnad av sina egna grannar.
Till de hyresgäster som ännu inte har fått lån beviljat vill vi säga, var snälla och jobba fokuserat med att lösa detta. Till dig som tidigare sagt nej, vill vi säga, ompröva ditt beslut och ta kontakt med bank. Vi vill att så många som möjligt tar ansvaret att äga sin bostad från första dagen brf-föreningen tar över.
Svenska Bostäder har meddelat att när tingsrätten sagt sitt kommer vi få en ny tid för undertecknande av köpekontrakt! Vi får inte tappa fart i finansieringen. Det blir billigare för dig, föreningen och dina grannar om alla är med från början!

Med Vänliga Hälsningar Arbetsgruppen BRF. Ätten 1

Stackars förening som inte har några pengar till att driva saken. Men när man kan låna till den dagliga driften så borde de väl kunna låna till advokatarvodet.
Det är ju nämligen så om man inte har 67 % jaröster på stämman så skall man inte få möjlighet att ombilda. Och detta är vad som inträffat i Ätten 1. Nu är det inte bara antalet röstande som är snett utan en hel del andra saker också som tingsrätten kommer att behandla. De vädjar också till alla de som inte fått lån och det är en hel massa som inte fått sina låneansökningar godkända. Och detta har medfört att representanter för föreningen skenat runt i husen och försökt värva nejröstare på allehanda sätt. Skönt att bankerna numera ställer hårdare krav både på de enskilda låntagarna och föreningarna. Vår förhoppning är ju att Ätten 1 förblir hyresrätter vilket behövs i detta område där majoritetn av bostäderna omvandlats.
Jag kan inte se att de som klandrat stämman gör det på sina grannars bekostnad, alla har rätt att överklaga när något inte går rätt till och det är det de har gjort. Och detta är knappast en politisk handling utan vars och ens rättighet.

1 kommentar:

Johan Johanson / Rädda Linjalen sa...

Helt fantastiskt att skriva på det sättet.
Förvåning är vår arvedel i Ståkkålm just nu.
Jag är ärligt talat både mållös och smått apatisk över hur rättslöst detta går till.

Barrikaderna är jävlarimig nära nu.

Hare o kämpa på!
Johan / Rädda Linjalen