torsdag 1 oktober 2009

Torsdag 1 oktober 2009

Har fått lite samtal under gårdagen och idag från de få kvarvarande hyresgäster här i Östberga som undrat om de kommer att få sänkt hyra ny eftersom de hört talas om att nästa års hyra skall omförhandlas.
Fick idag också ett tackkort från Östbergaskolan, där de tackade för de 1000 kronor de fick av oss till priser för eleverna som deltog i Östbergaloppet. Eftersom det numera inte blir fler Östbergadagar så tyckte vi detta var ett bra sätt att stödja de unga i Östberga
Kvällen ägnade jag åt ett S möte i Enskede där S Östberga var medarrangörer. Det diskuterades bostadspolitik och huvudtalare var Leif Jacobsson. Mötet var ganska välbesökt med folk från både söderorter och södermalm. Som vanligt fick vi inte ett rakt svar på hur det skulle bli med ombildningarna vid en eventuellt maktskifte. Därmot berättade Leif att ett ordentligt bostadpolitiskt paket kommer upp på kongressen och innan dess lär vi väl inte få ordentliga svar på våra frågor. Leif gjorde en mycket bra återblick på vad som förekommit rent bostadspolitiskt och vad vi kan förvänta oss framöver. Han liksom vi tycker att bristen på bostäder i Stockholm gör att staden inte kan expandera och att staden förlorar väldigt mycket på den här situationen. Vi är också helt överens om att inte marknaden klarar bostadspolitiken som den ser ut idag.
Vi är också helt överens om att hyrorna skall förhandlas mellen 2 starka parter Hyresgästföreningen och fastighetsägarna och att bostäder skall finnas att tillgå till ett rimligt pris, och att allmännyttan behöver stärkas upp ordentligt för att nå dessa mål.
Slutligen helt eniga om att Stockholmsproblemet är hela Sveriges ansvar, det är viktigt att komma ihåg detta

Inga kommentarer: