måndag 28 september 2009

Måndag 28 september 2009

Nu har dalen fått sin förlängning. Nya tiden är 30 oktober. Ni kan ju själva läsa motiveringen som VD Pelle Björklund ger. Men det är förknippat med ett krav på en oberoende person som är med på stämman , som SB skall utse själva. Det rätta vore väl att ja och nej sidan kom överens om vem de skulle vilja ha. Hoppas att det blir lika på alla stämmor och att det inte bara är en engångs företeelse.

Gunnar från Kärrtorp har skrivit ett mycket bra brev till journalisten Thomas berglund på SVD som jag tycker Ni skall läsa:


Thomas,
utan att vilja "polemisera" med dig vill jag framhålla att det objektivt sett finns två sidor - när det gäller ombildning.

Ja-sidan har stöd av professionella marknadsförare och bankfolk - i vårt fall backas de upp av HSB:s fastighetsförsäljning.
De ekonomiska motiven ( att drivas av hopp om en mycket Stor Förtjänst ) eggar både konsulterna, med sina riskarvoden, och ett flertal av medlemmarna i BRF.
Man kan alltså säga att det är en påtryckningsgrupp som har starka medel till sitt förfogande och agerar därefter. Marknadsföring i proffsklass ( = bankfolk, konsulter ) - men också "Djungeltelegrafen" / "missa inte ditt livs klipp".
Det förvånar alltså inte att flera från ja-sidan "hör av sig" till SVD än från nej-sidan. Nej-sidan är tills vidare lösliga ad hoc nätverk av folk som vill ha kvar hyresrätten. Vi som ingår i dessa lär oss om vad bostadsrätt kan innebära, från grunden. Det sker mödosamt och trevande. Vår erfarenhet säger också att vi inte erhåller något stöd från mainstream media och politiker, för närvarande.
Många hyresgäster är osäkra inför de ekonomiska kalkylerna som - genom löften om amorteringsfria lån, och lån till löpande underhåll - ser mycket "förmånliga" ut.
De förvirras av fullmakter som har dubbla budskap och krävs in på vilseledande och militant sätt. De tvingas ta ställning till en "okulär" teknisk besiktning som är till intet förpliktigande och anger för låga kostnader, eller låter bli att ta upp kostnader.
Det enda stöd vi har fått att reda ut begreppen och bemöta den grövsta propagandan, myglet med fullmakter och glädjekalkyler osv, har varit genom Hyresgästföreningen.
Jag tycker genomgående att stora massmedier som SVD har varit svaga när det gäller att belysa fusk, grovhet och brott som kommit idagen vid ombildningsprocesser. Allt har fått passera! inga konsekvenser för föreningar som ägnat sig åt korruption och lagbrott. Ombildningar har drivits igenom med smutsiga medel - allt verkar tillåtet. Omröstning efter omröstning - för att driva fram ett köp.
Du har själv gått ut och till och med i rubriken använt ett stigmatiserande språk mot nätverket kring Kastanjegården ( huliganer ). Samtidigt som du inte varit där - inte har några belägg utom hörsägner från konsultsidan.
Efter detta låter du inte nej-sidan alls komma till tals, trots att du vet att de är lika många.
Man kan säga att de har en särskild rätt att få komma till tals eftersom de Inte är professionella, Inte har arvode för sitt arbete, inte drivs av en passion för att bli snabbt berika sig.
Så var finns objektiviteten? försvaret av demokrati ?




Inga kommentarer: