måndag 17 augusti 2009

Måndag 17 augusti

Nu är semestern slut och det är dags att ta tag i alla saker igen. Vi har en del överklaganden angående ombildningar som inte gått rätt till. Som vanligt är det fusk med fullmakter, folk som visserligen är mantalsskrivna på fastigheten men som inte bott i huset allt från 10 månader och 2 år. En av de mest ivriga ombildarna har flyttat redan under mystiska omständigheter. Men det låter vi Svenska Bostäder utreda, liksom alla hot och verkställda sabotage mot styrelseledamöter i Hyresgästföreningen. Man blir också lite förvånad när man läser protokoll från vissa föreningar. På ett ställe där man hade sluten omröstning kan styrelsemedlemmarna i föreningen klart tala om vilka som röstat ja och nej. Antingen har man kört med märkta kuvert inför omröstningen eller så är hela styrelsen synsk. Det fanns 2 personer med skyddad identitet hävdar föreningen trots detta har en av dem ställt upp för en granne och tagit hand om deras fullmakt. Så varför hemlighetsmakeri när personerna är väl kända i området av alla. Vi har fått höra mycket under sommaren hur det går till, hos en hyresgäst har de ring på mellan klockan 21:30-22:00 varje kväll under 3 veckor trots att de vet att personen lägger sig tidigt på grund av sitt arbete. En förening påstår till och med att alla handlingar hållits tillgängliga, men en hyresgäst som ville läsa handlingarna fick inte göra det. Det finns till och med föreningar som inte svarar på brev även fast breven är skickade som rekommenderade brev. Detta förvånar oss inte så mycket eftersom vi vet att styrelserna inte besitter den kompetens som borde finnas för att starta ombildningsprojektet. I en förening skulle en hyresgäst och en jurist från regionen få läsa alla handlingar från stämman, men de var väldigt otrevliga och hotfulla och allt avslutades med att det blev ingen läsning av. Däremot var SB i detta läge väldigt behjälpliga och skickade ut alla handlingar omedelbart, om inte så hade vi begärt handräckning av kronofogden.
Striden om Årstafältet går vidare, den 22 augusti firar vi Årstafältets dag mellan klockan 12:00 – 16:00. Samma dag är det Peppar & Pumpa i koloniföreningen så det kommer att bli en hel del folk på fältet under lördagen. Givetvis kommer Årstafrun och det blir prova på modellflyg och en hel del annat skojigt. Det blir givetvis information om fältet och ett stort lotteri.
Ikväll har jag varit på en information om stambyte i 2 av föreningarna här i Östberga. En äldre dam ville ha lite hjälp att lyssna och ställa frågor. Hon är så pass sjuklig så hon måste få en evakueringslägenhet enligt sjukintyg och entreprenören lovade fixa något. Däremot var det betydligt suddigare svar angående ersättningar för hyresgästerna och vad de hade tänkt ta ut på hyran efter stambytet. De påstod att de meddelat Hyresgästföreningen och begärt förhandling vilket jag kollar under morgondagen.
Nu återstår att se vad regionen kan hjälpa fotfolket med vad gäller stolliga bostadsrättsivrare och deras framfarter

Inga kommentarer: