tisdag 23 juni 2009

Tisdag 23 juni 2009

Förmiddagen idag gick åt att prata med Svenska Bostäder och utemiljön. Vi vill att gårdarna sköts bättre och att rabatter och blommor ses till regelbundet. Svaret är att det är ont om personal och att de inte hinner med.
Klockan 11:00 skulle styrelsen i LH Östberga träffa Barbro Engman inne på förbundet. Vi var i god tid vi 6 som skulle vara med. Prick elva dök den piggögda Barbro upp med en jurist i släptåg. Anledningen till mötet var att vi har varit missnöjda med hennes framtoning i media, och detta har jag skrivit om här i bloggen. Om Barbro vore representant för Maranata skulle hon ha samlat många medlemmar, hon talar på ett charmigt sätt och kan verkligen lyssna och ta åt sig verkar det som. Men hennes resonemang om att förbundet inte kan fokusera på Stockholmsfrågor för då blir övriga regioner förbaskade och känner sig utanför. Detta tycker jag är lite "bullshit". I ett krig sätter man ju in en pansarbataljon där man bäst behöver den för att förstärka upp. Men enligt Barbros modell skall man ge varje förband 1 pansarbil istället så alla blir nöjda. Klart för mig i alla fall är att det måste fokuseras på Stockholm, för det är där de stora problemen finns, och då bör andra regioner stötta upp Stockholm så gott de kan istället.
Barbro menade också att hon inte kan trampa in på regionens mark och prata Stockholmsfrågor för då skulle regionsordföranden bli förnärmad. Vad är det för organisation som har sådana tankar. Barbro som är landets högste potentat inom hyresgäströrelsen skall väl tala om de frågor som brinner mest oavsett vilken region det problemet berör mest.
Vi blev också mycket överraskade när Barbro började tala om valet nästa år och sa att det skall bara finnas rikstäckande frågor i deras kampanjer. Så med andra ord kommer det att bli mycket slätstruket från Hyresgästföreningen i kommande debatter inför valet i ställer för att satsa på att bilda en riktig opinion som förstärker hyresrätten ordentligt. I övrigt var mötet givande på flera sätt och jag tror Barbro fick en inblick i hur arbetet sker ute i bostadsområden
På eftermiddagen hade jag ett långt samtal med P-O om mötet och var vi står någonstans. Jag ringde också och försökte få tag i vår region ordförande men lyckades inte utan lämnade ett meddelande på svararen att han skulle ringa upp. I skrivande stund så har han inte gjort detta.
Som vanligt blev det en lite macka när Gun kom hem vid 22 tiden

1 kommentar:

Terje sa...

Hej Kenneth
Hörs på telefon under onsdagen.
Ps. Du fick ett SMS med svar. Ds