fredag 1 maj 2009

1 maj 2009




Idag var det en otroligt härlig dag i Stockholm. Redan tidigt på förmiddagen åkte Gun och jag in till Humlegården där socialdemokraterna skulle samlas. Det är alltid festligt i parken denna dag. Både musik och man träffar en massa folk som man aldrig träffar annars.

Det märktes redan på samlingen att de skulle bli mycket folk i årets demonstration. Exakt klockan 14:00 rullade tåget iväg och det tog oss nära 1 timme att komma ned till Norra Bantorget. Vägen var kantad på sina ställen med fler dubblas led av åskådare. Det var en optimism i tåget som jag inte känt på länge. Väl framkommen till Norra Bantorget så startade Carin Jämtin som talare, ett kraftigt och kärnfullt tal som stundom möttes av långa applåder från den stora publiken på ca 12 tusen människor. Efter henne var det Wanjas tur att tala, hennes första offentliga framträdande sedan skandalen i AMF. Redan när hon inledde så skallade buropen och ordet avgå.. Det blev bråk när mötesvakterna skulle tysta dessa omogna ungdomar som skanderade och polisen fick ingripa. Tråkigt en sådan här manifestation skall ha sådana inslag. Wanjas tal var mycket starkt, och för en gångs skulle så klargjorde hon var hon står någonstans. Hon häcklade regeringen på ett raffinerat och omtyckt sätt och fick mycket applåder och hurra rop från den mer normalas socialdemokratiska publiken och fackföreningsfolket
Efter denna manifestation åkte jag och 2 kompisar och åt middag och diskuterade dagens händelser och hur vi skall få fler i Östberga att rösta den 7 juni i EU valet.
En svår nöt att knäcka men låt oss försöka.

















Inga kommentarer: