fredag 20 mars 2009

Fredag 20 mars 2009

Nu är minister Sabuni ute och cyklar igen. Det behövs rivas i miljonprograms byggen, säger hon för att öka intregationen. Hyresgästerna skall ha rätt att investera och bli rika tycker hon, precis som om boendet bara handlar om att bli rik. Varför inte istället se till att inte moderbolagen brandskattar sina bolag så att de inte har råd med upprustningar i dessa områden. Det är vad det handlar om, och se till att hyresgästens rätt stärks ytterligare vid sanering och stambyte. Se till att husen sköts ordentligt så att det inte blir som i Rosengården i Malmö, se till att den yttre miljön rustas upp i dessa områden så att de därigenom blir tryggare. Framför allt se till så de allmännyttiga bolagen för markanvisningar men enbart för hyresrätter, inför de gamla räntebidragen etc, detta skulle behöva göras nu i krisens år, så att byggen kommer igång och inte en massa byggnadarbetare blir arbetslösa. Se till att mina 18 barnbarn kan få en hyresrätt som första bostad när det så är dags. Prata en massa "dynga" om att bostadsrätter ökar intregationen för det gör den inte. Det ser vi här i Östberga, att det har blivit ännu värre nu i de ombildade husen. Jag kommer ihåg när minister Sabunis släkt bodde i Östberga och vad glada de var för sin hyreslägenhet på nedre botten med en liten uteplats där de odlade en massa saker. Många gånger utryckte de sin tacksamhet för att det fanns hyreslägenheter.
Sabuni pratar om äga sin lägenhet när hon istället borde informera sina afrikanska vänner om att i brf i Sverige så äger man inte sin lägenhet, utan rätten att bo där till dyrare kostnad än en hyreslägenhet i alla fall här i Östberga. Vi har haft stora problem med att övertyga den stora afrikanska befolkningen här i Östberga om att det är föreningen som äger lägenheten.
Inte förrän nu efter flera år så är det många som kommer fram till mig och säger att jag hade rätt och att de skulle ha lyssnat. De pratar också mycket om att de blivit lurade av smarta konsulter och ombildningshungriga boende som sedan sålde snabbt och stack sin väg och lämnade all skit efter sig till de övriga. Det är detta samtalen handlar om idag från de forna hyresgästerna.
Man blir också förbannad när man hör alliansen prata om att vara försiktig med skattebetalarnas pengar, men vad har de gjort sålt ut vår gemensamma egendom ibland 10 tusentals kronor under marknadspriset. Är detta att vara rädd om VÅRA pengar?
En macka och tee och lite TV

Inga kommentarer: