tisdag 24 februari 2009

Tisdagen 24 februari 2009

Nu börjar nomineringarna ramla in från alla LH som haft sina årsmöten. Det som förvånar mig mest är att de är så dåliga på att nominera folk till moderföreningen och till regionen. Kan det bero på att folk inte har tid att engagera sig numera.. Under morgondagen har valberedningen ett möte för att diskutera lämpliga kandidater till Föreningen i första hand samt revisorer. Får se om vi kan enas om någonting. Visserligen är inte årsmöten förrän den 19 mars men det gäller att ha allt klart och att vi är överens. Skrämande är att revisionen fortfarande inte är gjord i föreningen, skrämande är också att de LH som läggs ner eller där de har problem är Hägersten föreningar. Detta måste bero på någonting, och jag tror att styrelsen inte är tillräckligt stark att genomföra det som behövs ute i LH:n.
Kursen om information och hemsidor avslutades idag. Ombudman Åke Allard höll i sista delen av redovisningen av grupparbeten. Det förvånar mig lite att PRO föreningar har så lite samarbete mellan föreningar. I vissa områden ligger ju föreningarna så tätt att man skulle tänka över saken att slå ihop en del föreningar. Inte minst med tanke på att det är lika svårt här att få medlemmar att ställa upp i styrelsearbetet. Men stadgarna är ju lite konstigt utformade, en förening måste stängas ned och dessa medlemmar måste själva söka sig till nya föreningar. Risken med detta förfaringssätt är att man tappar en hel del medlemmar. Får väl skriva en motion till nästa kongress och framföra dessa synpunkter.
Kursen för övrigt var bra och givande och otroligt med 40 deltagare från länet. Hoppas bara att innehållet sprids ut till alla medlemmar.
Kan inte förstå att nyheterna ikväll helt skulle utgå bara för att en kronprinsessa går och förlovar sig. Kommer att bli en dyr historia för oss skattebetalare.
Tee och en macka sedan väntar John Blund

Inga kommentarer: