torsdag 15 januari 2009

Torsdagen den 15 januari 2009

På förmiddagen idag åkte jag in till konserthuset och köpte biljetter till Jan Slåttenäs Storbands konsert den 31 mars på temat Glenn Miller Army Air Orchestra. Vilken höjdare det blir skulle jag tro. På eftermiddagen fick vi en privat visning av de 6 arkitektförslagen som är inlämnade för Årstafältets utbyggnad i Tekniska Nämnhuset med guiden katrin Berkestam.
Hon lovade att det skulle bli en del samrådsmöten både i Årsta och Östberga. Vinnaren utses den 19 februari och första detaljplanen trodde hon skulle komma någon gång i sommar. Det är juryn som utser vinnaren och inte politikerna som väl är. Alla förslagen ser väldigt dyra ut med utbyggnad av tvärbanan, överdäckning av Huddingevägen och en hel del mark som måste lösas in eftersom staden inte äger mer än Årstafältet. det skall bli intressant att följa det här projektet och deltaga på ett aktivt sätt i processen.
När jag slog på nyhterna från ABC ikväll så fick jag nästan hicka, när Barbro Engman står och säger att hon är nöjd med årets hyresförhandlingar. Fråga Östbergaborna som tycker det är ett totalt misslyckande med ca 5% under 2 år. Detta på grund av att allt avstannat, inget underhåll eller något annat när fastigheterna är intresseanmälda. Så medlemmarnas åsikter skiljer sig markant från vad ledningen för HGF tycker, så det är nog dags att lyssna lite mer på medlemmarna ute i regionen. Lyssna skulle också lilla förhandlingsdelegationen lära sig så de följer stora delegations beslut.
Te en lite "en" och sängen

Inga kommentarer: