tisdag 5 oktober 2010

Tisdag 5 oktober 2010

Hej alla läsare som vänta på att bloggen skall komma igång igen. Det har varit en tung tid efter branden i lägenheten. Det jobbigaste att bo i en lägenheskall gå för en del föreningar som svårt att få ekonomin att gå ihop.t där man inget äger och har. Vår vän Anders har varit otroligt generös genom att hyra ut sin lägenhet åt oss under reparationen av vår utbrända lägenhet. Givet vis har vi tillstånd av Svenska Bostäder med denna andrahandsuthyrning.
Sommaren har varit lugn i Östberga och jag tror att det är projektet Sambafotboll som påverkat ungdomarna genom vårt engagemang. Jag är mer orolig för hur det skall gå för en del av brf föreningarna som har det svårt att få ekonomin att gå ihop. Jag är också orolig för hur de behandlar kvarvarande hyresgäster. Många styrelser har bytts ut under året och i många föreningar har inte styrelsen den kompetens som krävs för att driva en förening av den storleksordningen.
Framför allt visade sig under den förra stränga vintern, då det var dåligtsnöröjt i de flesta föreningarna. Det är många hyresgäster som ringer och vill ha hjälp men även bostadsrättsägare som tror att de kan få hjälp från oss.
Det tråkiga i det här är att när de ringer regionskontoret så får de sällan den hjälp som de efterfrågar, och jag börjar undra över hur vår organisation ser ut när man inte kan ta hand om medlemmarna.
Men regionskontorets oförmåga till hjälp visar sig också när hyresgäster vill ha hjälp i ombildningsfrågor och framför allt då vid en klandran av stämman. Det märkliga är att flera personer ställer upp med sina namn, men när det väl kommer till kritan så fegar regionskontoret ur och återkallar. Inte ens den polisanmälan som regionskontoret lovat de här personerna är fortfarande inte inlämnad.
Vi har alltid pratat om att vi skall vårda våra medlemar, men det gäller tydligen inte regionskotoret.
Inte nog med detta utan de ser mellan fingrarna vid redovisningar av LH medel och undlåter att anmäla rena stölder och felaktigheter.
En sak är ja fullständigt klar över, att fortsätter vi i den här riktningen så kommer hyresgästföreningens dagar att vara räknade.
Så jag tycker det är dags för herr och fru chef att sätta ner klackarna och vända skutan innan vi tappar allt för många medlemar. Vi har alla möjligheter att göra det, men då måste en del bakåtsträvare med flera rensan bort. Det måste in ungt hungig folk som vill jobba hårt för en före detta folkrörelse som håller på att gå i graven

Inga kommentarer: