tisdag 2 mars 2010

Tisdag 2 mars 2010

Pigavdrag hit och dit. Ingen talar om att kommunerna höjer sina taxor och sedan när folk ringer och gnäller så hänvisar de till den privata sectorn och talar bredvilligt om att de for RUT avdrag. Detta har hänt i Österåkers kommun och det har hänt i Skurups kommun i Skåne. Klart det är ett sätt att komma undan den kommunala servicen. Fruktansvärt tycker jag.

Lite om kösystemet

För de utannonserade lägenheterna brukar också kötiderna utannonseras. För de som har anmält sig till lägenheten på Södermannagatan 57 K som jag diskuterar här nedan redovisas följande köstatistik:

1964-10-01
1970-01-01
1972-09-01
1972-11-01
1977-03-01

Den som står först i kön har alltså stått i bostadskö i över 46 år! Observera att det här inte är en lägenhet som utannonseras i den nya internkön, utan i den ordinarie bostadskön! Eftersom man inte får ställa sig i kön förrän man är 18 år, har den här maraton-köaren uppnått en ålder på minst 64 år och är förmodligen vid det här laget folkpensionär. Naturligtvis har den här personen redan ett etablerat boende. Det ligger nära till hands att förmoda att ingen av personerna i femitopplistan är i behov av bostaden utan avser att förvärva den här hyreslägenheten för att senare kunna spekulera i ombildning. (Ingen av de fem första har stått i kön kortare än 33 år!) Personer som sitter på dubbelt boende har vi erfarenhet från ombildningarna i Linjalen, Svärdet, Skottet m.fl.

Det här exemplet illustrerar definitivt nödvändigheten av en reformering av hyressättningssystemet. Och det är bråttom!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tänkte bara meddela att den som tog lägenheten gjorde det för att byta läge från söderförort till södermalm plus att få hiss som kan behövas om man blir äldre! Dvs ingen spekulation eller dylikt