måndag 8 mars 2010

Måndag 8 mars 2010

Idag hitta jag 2 bra artiklar. Läs följande

Värmdö toppar hyreshöjningar
Värmdö är den kommun där hyrorna i de kommunala bostadsbolagen har höjts mest sedan år 2000. Ökningen ligger på 34,8 procent.
Det visar en genomgång som hyresgästföreningens tidning Hem & Hyra har gjort av de kommunala bostadsbolagen.
De boende i kommunala Tidaholms Bostad AB har fått de lägsta hyreshöjningarna under det senaste decenniet, bara 0,5 procents höjning, enligt sammanställningen.
Höjningarna gäller de kommunala bostadsbolagen vars hyror även styr de privata värdarnas.

Hyresvinnarna finns i Tidaholm
De boende i kommunala Tidaholms Bostad AB kan glädja sig åt att de har fått de lägsta hyreshöjningarna under det senaste decenniet. Sedan 2000 har deras hyror bara stigit med 0,5 procent, enligt en genomgång som tidningen Hem & Hyra har gjort.
Näst nöjdast är hyresgästerna i västerbottniska stiftelsen Åselehus med en ökning på 4,5 procent. Och i Högsby Bostads AB har hyrorna stigit med 6,0 procent på tio år.
Värmdö är den kommun där hyrorna har höjts mest sedan år 2000, visar granskningen. Ökningen ligger på 34,8 procent. Hack i häl kommer Tranemobostäder med 34,0 procent och därefter Kirunabostäder med 32,5 procent.
Totalt har hyrorna i Sverige har ökat med 20 procent sedan millennieskiftet. Den hyresgäst som 2000 betalade 5 000 kronor för sin lägenhet betalar nu tusenlapp mer i månaden.
Hyresgästföreningen har som mål att hyrorna ska öka mindre än konsumentprisindex (KPI). Det har föreningen misslyckats med. KPI har sedan 2000 ökat med 15 procent. Löneökningarna har under samma period varit drygt 30 procent, enligt Hem & Hyras genomgång

Under kvällen var jag på budget möte med Svenska Bostäder. Ett möte där de berättar vad som är planerat under året. Blev jätteglad när vi fick klart besked att alla hissar på Kinnaredsgränd skall bytas ut under året. Dessutom kommer man att se över alla vitvaror och byta ut det som skall bytas. Gårdarnas upprustningar kommer att fullföljas vad gäller planteringa m.m.

Inga kommentarer: